Ainesosat

2-3 pkt Vaasan The Bao-höyrysämpylöitä
400 g ruodotonta lohifileetä
1 salottisipuli
1 punainen chili
1 sitruunaruoho
2 limetin mehu
1 tl suolaa
Korealaiset kurkut:
1 kurkku
1 tl suolaa
1-2 rkl chiliöljyä
1 rkl limettimehua
Chilimajoneesi:
1 dl majoneesia
1-2 tl gochujang-chilitahnaa
Lisäksi:
paahdettuja seesaminsiemeniä

Ohje:

Leikka lohi viipaleiksi kulhoon.

Hienonna salottisipuli, chili ja sitruunaruoho pieneen kulhoon. Sekoita puristettu limettimehu ja suola joukkoon. Kääntele marinadi lohiviipaleille ja anna maustua jääkaapissa noin 1/2 tuntia.

Leikkaa kurkku viipaleiksi ja sekoita suola joukkoon. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Huuhtele sitten kurkkuviipaleet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti siivilässä. Kääntele kurkkuviipaleille chiliöljyä ja purista limettimehua joukkoon.

Mausta majoneesi gochujang-chilitahnalla.

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia.

Lämmitä baot ohjeen mukaan höyryttämällä (1-2 min) tai mikrossa (30 sek). Täytä majoneesilla, lohella ja kurkuilla. Ripottele seesaminsiemeniä täytteiden päälle.