Ainesosat
2-3 pkt | Vaasan The Bao-höyrysämpylöitä |
400 g | ruodotonta lohifileetä |
1 | salottisipuli |
1 | punainen chili |
1 | sitruunaruoho |
2 | limetin mehu |
1 tl | suolaa |
Korealaiset kurkut: | |
1 | kurkku |
1 tl | suolaa |
1-2 rkl | chiliöljyä |
1 rkl | limettimehua |
Chilimajoneesi: | |
1 dl | majoneesia |
1-2 tl | gochujang-chilitahnaa |
Lisäksi: | |
paahdettuja seesaminsiemeniä |
Ohje:
Leikka lohi viipaleiksi kulhoon.
Hienonna salottisipuli, chili ja sitruunaruoho pieneen kulhoon. Sekoita puristettu limettimehu ja suola joukkoon. Kääntele marinadi lohiviipaleille ja anna maustua jääkaapissa noin 1/2 tuntia.
Leikkaa kurkku viipaleiksi ja sekoita suola joukkoon. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Huuhtele sitten kurkkuviipaleet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti siivilässä. Kääntele kurkkuviipaleille chiliöljyä ja purista limettimehua joukkoon.
Mausta majoneesi gochujang-chilitahnalla.
Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia.
Lämmitä baot ohjeen mukaan höyryttämällä (1-2 min) tai mikrossa (30 sek). Täytä majoneesilla, lohella ja kurkuilla. Ripottele seesaminsiemeniä täytteiden päälle.