Ainesosat

4 kpl Vaasan Ruispalat -leipää
n. 1 dl maapähkinävoita
2 dl puolukoita (tuoreita tai pakaste)
1 dl pekaanipähkinöitä
Rosmariinisiirappi:
1 dl vettä
1 dl ruokosokeria
2 oksaa tuoretta rosmariinia

Ohje:

Resepti 4 annokselle, aktiivinen valmistusaika 20 min (varaa lisäksi siirapin jäähtymiselle muutama tunti)

Valmista siirappi hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä: mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja nypi joukkoon rosmariinin lehdet. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti ja siirrä seos jäähtymään. Siivilöi jäähtynyt siirappi ja siirrä jääkaappiin.

Mikäli käytät pakastettuja marjoja, voit sulattaa ne tai käyttää hieman kohmeisina.

Paahda pekaanipähkinöitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä sivuun.

Kokoa leivät: erota ruispalan puolikkaat ja voitele kumpikin puolikas maapähkinävoilla. Levitä päälle puolukat, pirskota rosmariinisiirappia ja murenna lopuksi päälle vielä paahdettuja pekaanipähkinöitä.

Vinkki: Mikäli siirapin keittäminen ei nappaa, voit myös lisätä rosmariinin vaahtera- tai agavesiirapin joukkoon, ja jättää maustumaan vuorokaudeksi.