Ainesosat
4 ANNOSTA | |
500 g | tuoreita punajuuria |
1 | porkkana |
1 | pieni palsternakka |
1 | sipuli |
1 | suolakurkku |
1 litra | kasvis- tai kalalientä |
2 rkl | tomaattipyreetä |
1 rkl | hunajaa |
1 dl | hienonnettua tilliä |
1 prk (120 g) | smetanaa |
2 rkl | pieniä kapriksia |
Kantarelli-vuohenjuustoleipä: | |
1/2 pkt (à 400 g) | Vaasan Kotiuunin vaaleaa leipätaikinaa |
5 dl | tuoreita kantarelleja |
1 pieni | sipuli |
2 rkl | voita |
2 rkl | hienonnettua timjamia |
150 g | vuohenjuustoa |
Mustikka-mascarponepullapiirakka: | |
6–8 ANNOSTA | |
1 pkt (400 g) | Vaasan Kotiuunin pullataikinaa |
250 g | mascarponejuustoa |
1 | kananmuna |
1/2 dl | sokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
2–3 dl | mustikoita |
Ohje:
Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana, palsternakka ja sipuli. Kuutioi suolakurkku.
Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää joukkoon punajuuret, porkkanat, palsternakat, sipulit ja suolakurkku. Lisää myös tomaattipyree, hunaja ja tilli. Keitä hiljalleen poristen noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Tarjoile smetanan ja pikkukapristen kanssa.
Kantarelli-vuohenjuustoleipä:
Sulata leipätaikina pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa tai huoneenlämmössä.
Puhdista kantarellit ja leikkaa sienet pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
Sulata voi paistinpannulla. Lisää sienet ja sipulit. Paista viitisen minuuttia, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta. Mausta hienonnetulla timjamilla.
Leikkaa leipätaikina neljäksi palaksi. Venytä paloja noin 10 sentin pituisiksi leipäsiksi. Levitä taikinapalojen päälle sieni-sipuliseosta. Murustele päälle vuohenjuustoa.
Nosta leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes leipien reunat ja pohja tuntuvat kypsiltä ja rapeilta. Tarjoile leivät punajuuriseljankan kanssa.
Mustikka-mascarponepullapiirakka:
Sulata leipätaikina pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa tai huoneenlämmössä.
Sekoita kulhossa mascarponejuusto, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri.
Yhdistä pullataikinalevyt toisiinsa pitkältä sivulta. Kaulitse taikinapala leivinpaperin päällä noin 25 cm x 15 cm -kokoiseksi levyksi. Liu’uta taikinalevy leivinpaperin päällä uunipellille.
Levitä päälle mascarponejuustoseosta. Ripottele päälle mustikoita. Taita taikinalevyn reunoja hieman täytteen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ja pohja ovat kauniin kullanruskeat. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.