Ainesosat

4 ANNOSTA
500 g tuoreita punajuuria
1 porkkana
1 pieni palsternakka
1 sipuli
1 suolakurkku
1 litra kasvis- tai kalalientä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl hunajaa
1 dl hienonnettua tilliä
1 prk (120 g) smetanaa
2 rkl pieniä kapriksia
Kantarelli-vuohenjuustoleipä:
1/2 pkt (à 400 g) Vaasan Kotiuunin vaaleaa leipätaikinaa
5 dl tuoreita kantarelleja
1 pieni sipuli
2 rkl voita
2 rkl hienonnettua timjamia
150 g vuohenjuustoa
Mustikka-mascarponepullapiirakka:
6–8 ANNOSTA
1 pkt (400 g) Vaasan Kotiuunin pullataikinaa
250 g mascarponejuustoa
1 kananmuna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2–3 dl mustikoita

Ohje:

Kuori punajuuret ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi. Kuori ja viipaloi porkkana, palsternakka ja sipuli. Kuutioi suolakurkku.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää joukkoon punajuuret, porkkanat, palsternakat, sipulit ja suolakurkku. Lisää myös tomaattipyree, hunaja ja tilli. Keitä hiljalleen poristen noin 40 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Tarjoile smetanan ja pikkukapristen kanssa.

Kantarelli-vuohenjuustoleipä:

Sulata leipätaikina pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

Puhdista kantarellit ja leikkaa sienet pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

Sulata voi paistinpannulla. Lisää sienet ja sipulit. Paista viitisen minuuttia, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta. Mausta hienonnetulla timjamilla.

Leikkaa leipätaikina neljäksi palaksi. Venytä paloja noin 10 sentin pituisiksi leipäsiksi. Levitä taikinapalojen päälle sieni-sipuliseosta. Murustele päälle vuohenjuustoa.

Nosta leivät leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes leipien reunat ja pohja tuntuvat kypsiltä ja rapeilta. Tarjoile leivät punajuuriseljankan kanssa.

Mustikka-mascarponepullapiirakka:

Sulata leipätaikina pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

Sekoita kulhossa mascarponejuusto, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri.

Yhdistä pullataikinalevyt toisiinsa pitkältä sivulta. Kaulitse taikinapala leivinpaperin päällä noin  25 cm x 15 cm -kokoiseksi levyksi. Liu’uta taikinalevy leivinpaperin päällä uunipellille.

Levitä päälle mascarponejuustoseosta. Ripottele päälle mustikoita. Taita taikinalevyn reunoja hieman täytteen päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes piirakan reunat ja pohja ovat kauniin kullanruskeat. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.