Ainesosat
4 kpl | The Bao höyrysämpylöitä |
200 g | osterivinokasta suikaloituna |
1 tl | ruokosokeria |
25 g | rypsiöljyä |
50 g | hoisinkastiketta |
20 g | inkivääriä suikaloituna |
1/2 | lime, mehuna |
1/4 kpl | yksikyntistä valkosipulia raastettuna |
80 g | jäävuorisalaattia suikaleena |
3 oksaa | kevätsipulia hienonnettuna |
12 kpl | chilirengasta |
1 rkl | rapea valkosipulichili seesamiöljyssä |
2 rkl | paahdettua sipulia |
Inkiväärimajoneesi: | |
80 g | majoneesia |
1 g | sitruunanmehua |
10 g | inkivääritahnaa |
Ohje:
Tee ensin majoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
”Revi” sienet haarukalla, lisää paistinpannuun öljy ja kuningas osterivinokas. Kuullota sieniä hetken aikaa, lisää valkosipuli, inkivääri, ruokosokeri ja anna sokerin karamellisoitua. Lisää hoisinkastike ja keitä noin 2 minuuttia. Lisää lopuksi limenmehu.
Laita jääsalaatti suikaleet jääveteen, jotta ne rapeutuvat. Sekoita paahdettu sipuli ja rapea valkosipulichili keskenään.
Lämmitä bao ohjeiden mukaan. Pursota pohjalle majoneesia, sienet päälle ja valuutettu amerikansalaatti sekä pursota majoneesia päälle. Koristele annos kevätsipulilla ja rapealla sipulilla.