Ainesosat
4 | Vaasan Soft Bun hampurilaissämpylää |
2 | tomaattia |
1 | punasipuli |
1-2 dl | babypinaattia |
1-2 dl | sinimailasen ituja |
Pihvit: | |
400 g | kalkkunan jauhelihaa |
sormisuolaa | |
mustapippuria rouhittuna | |
rypsiöljyä paistamiseen | |
Raejuustotzatziki: | |
1/2 | kurkku |
1-2 | valkosipulinkynttä |
1 prk (200 g) | raejuustoa |
1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
1/4 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria rouhittuna |
Ohje:
Valmista ensi tzatziki: raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja laita siivilään valumaan. Voit painella kurkkuraastetta kevyesti talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipuli, valuta raejuusto siivilässä. Sekoita kaikki tzatzikin ainekset keskenään.
Viipaloi tomaatit, kuori ja viipaloi punasipuli.
Jaa jauheliha suoraan paketista neljään osaan ja muotoile osat pyöreiksi pihveiksi mahdollisimman hellästi. Ripottele pihveille suolaa ja mustapippuria. Paista pihvit pannulla öljyssä molemmin puolin kypsiksi, yhteensä 5-7 minuuttia.
Paahda halkaistut sämpylät.
Kokoa hampurilaiset: levitä pohjille tzatzikia, nosta pihvit sämpylöille ja asettele väliin tomaattia, sipulia, pinaatinlehtiä ja ituja.