Ainesosat
5 kpl | Vaasan The Pita -leipää |
200-300 g | friteerattuja muikkuja |
Sitruuna-fetajogurtti: | |
2 dl | turkkilaista jogurttia |
100 g | fetajuustoa murennettuna |
2 rkl | tilliä hienonnettuna |
1 | sitruunan kuori hienoksi raastettuna |
2 tl | sitruunan mehua |
1/4 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Salaatti: | |
1 | ruukku jääsalaattia |
1 | pieni fenkoli |
1/4 | kurkku |
3 | tomaattia |
1/2 dl | kevätsipulia hienonnettuna |
Ohje:
Sekoita sitruuna-fetajogurtin ainekset keskenään.
Revi salaatti. Halkaise fenkoli ja suikaloi siitä ohutta siivua esimerkiksi juustohöylällä. Viipaloi kurkku ja kuutioi tomaatti. Sekoita salaatin aineet keskenään.
Paista muikut paistinpannulla voissa, noin 3 minuuttia.
Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan.
Kokoa leivät: laita leipätaskujen sisään salaattia, muikkuja ja sitruuna-fetajogurttia. Koristele halutessasi tillillä.
Vinkki!
Voit täyttää pitaleivät joko kokonaisina tai leikata niistä puolikkaita, jolloin saat 10 pikkupitaa.