Ainesosat
4 kpl | Vaasan The Pita -leipää |
Friteerattu tofu: | |
400 g | tofua paloiteltuna |
1 dl | teriyakikastiketta |
riisijauhoja | |
rypsiöljyä | |
Seesaminsiemenmajoneesi: | |
200 g | Hellmann´s -majoneesia |
1 rkl | mustia seesaminsiemeniä paahdettuna |
1 rkl | seesaminsiemenöljyä |
1 tl | limen mehua |
suolaa | |
Nahm Jim -kastike: | |
1 | tomaatti |
1 | punainen chili |
2 | limen mehu |
3 rkl | ruokosokeria |
1/2 dl | kalakastiketta |
2 | valkosipulinkynttä |
1/2 | ruukkua korianteria |
Salaatti: | |
2 kpl | paksoita suikaloituna |
200 g | retikkaa suikaleina |
1/2 | punttia retiisiä viipaleina |
1/4 | kerä punasalaattia lehtinä |
100 g | mung-pavun ituja |
1/2 | ruukkua korianteria hienonnettuna |
1/2 | punainen chili renkaina |
1 dl | Nahm Jim -kastiketta |
Ohje:
Marinoi ensin tofuja teriyakikastikkeessa tunti. Pyöritä sitten tofut riisijauhoissa ja paista runsaassa määrässä öljyä.
Sekoita majoneesin ainekset.
Soseuta nahm jim -kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita salaatti kulhossa ja mausta se nahm jim -kastikkeella.
Lämmitä pitat ohjeiden mukaan, aseta sitten niiden pohjalle salaatti, lisää majoneesi ja tofut. Nauti!