Ainesosat
4-6:lle hengelle | |
6 | Vaasan Lapin Rieskasia |
400 g | jauhelihaa (esim. HK Naudan jauheliha) |
400 g | valmista tomaattikastiketta |
2,5 dl | hapankermavalmistetta (esim. Créme Bonjour Cuisine Pippurisekoitus) |
150 g | juustoraastetta |
tuoretta basilikaa |
Ohje:
Ruskista jauheliha, lisää siihen valmis tomaattikastike, ja hauduta seosta hetki. Laita pyöreän vuoan pohjalle yksi rieska. Lusikoi päälle jauheliha-tomaattikastiketta ja Creme Bonjour Cuisinea. Nosta päälle toinen rieska ja tee samanlaisia kerroksia, kunnes rieskat loppuvat. Ripottele pinnalle juustoraaste. Gratinoi rieskavuokaa 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla.
Jos haluat tehdä jauhelihakastikkeen itse, katso ohjee alta:
Helppo jauhelihakastike
400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria
400 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista hetki ja lisää oregano, basilika sekä ripaukset suolaa ja sokeri. Mausta myös mustapippurilla maun mukaan. Kaada pannulle tomaattimurska tai paseerattu tomaatti ja hauduta n. 20 minuuttia. Kastike saa jäädä paksuhkoksi, jotta sillä on helpompi täyttää rillarullat.