Ainesosat
1 pussi | Vaasan ohuita ruissipsejä makea piparkakku |
200 g | maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea |
2-3 rkl | vaaleaa siirappia |
1 rkl | fariinisokeria |
2 tl | piparkakkumaustetta |
2 dl | vispikermaa vaahdotettuna |
5 | ohutta piparkakkua |
Ohje:
Mittaa tuorejuusto, siirappi, fariinisokeri ja piparkakkumauste kulhoon. Vatkaa notkeaksi. Kääntele kermavaahto sekaan. Murusta piparkakut sekaan ja kääntele tasaiseksi. Maista ja lisää makeutusta oman makusi mukaan. Nostele dippi tarjoiluastiaan. Voit koristella dipin piparkakkumausteella ja siirapilla. Nostele dipin ympärille Vaasan ohuita piparkakun makuisia ruissipsejä.
Vinkki: vegaanisen dipin teet korvaamalla tuorejuuston ja vispikerman kasvipohjaisilla tuotteilla. Useimmat piparkakut ovat vegaanisia, kuten myös Vaasan ruissipsit.