Ainesosat

NELJÄLLE
600 g parsakaalia
1 (150 g) iso jauhoinen peruna
80 g kylmäsavuporopaistiviipaleita
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa
1/2 dl hienonnettua kirveliä
(suolaa)
Piparjuuri-ruiskolmiot:
4 Vaasan Ruispalat Ohut Herkkua
1/2–1 dl piparjuuritahnaa
(tuorejuustoa tai raejuustoa)

Ohje:

Huuhtele parsakaali, irrotele kukinnot ja viipaloi varsi. Kuori ja paloittele peruna. Kuutioi kylmäsavuporopaistiviipaleet.

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää parsakaalit ja perunat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä. Lisää sulatejuusto ja puolet kylmäsavuporopaistista. Kaada tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi keitoksi. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella.

Annostele keittoa lautasille. Ripottele pinnalle kylmäsavuporopaistikuutioita ja hienonnettua kirveliä.

Piparjuuri-ruiskolmiot:

Revi ohuiden ruispalojen puolikkaat irti toisistaan ja paahda viipaleet leivänpaahtimessa rapeiksi.

Leikkaa viipaleet kahteen osaan kolmion muotoisiksi paloiksi. Levitä päälle piparjuuritahnaa. Levitä tahnaa leivän päälle sen mukaan, kuinka tulisen siitä haluat.

Voit sekoittaa piparjuuritahnan myös tuorejuuston tai raejuuston joukkoon, jolloin mausta tulee vähemmän tulinen.