Ainesosat
4 kpl | Vaasan Soft Dog -sämpylää |
6 | puikula- tai varhaisperunaa |
150 g | vihreää parsaa |
1 rkl | öljyä |
1/4 tl | suolaa |
3 | kananmunaa |
4 | retiisiä |
tuoreita versoja | |
Tilliaioli: | |
2 dl | majoneesia |
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
3 rkl | sitruunamehua |
Ohje:
Pese perunat hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa. Kuori parsat ja poista niistä kovat kannat. Levitä perunat uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy ja suola. Paahda perunoita 225-asteissa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää parsat uunivuokaan ja jatka paahtamista vielä viisi minuuttia.
Mittaa kaikki tilliaiolin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin, laita jääkaappiin maustumaan.
Keitä kananmunia 7 minuuttia ja kuori ja leikkaa sitten lohkoiksi. Leikkaa retiisit ohuiksi siivuiksi.
Lämmitä sämpylät kuivalla pannulla tai uunissa. Täytä ne tilliaiolilla, paahdetuilla perunoilla ja parsoilla, kananmunilla ja retiiseillä. Viimeistele tuoreilla versoilla.