Ainesosat
4 | annosta |
4 | Vaasan hampurilaissämpylää |
400 g | kypsää karitsan- tai lampaanpaistia |
1 rkl | voita tai margariinia |
1/2 dl | yrttejä hienonnettuna (esim. rosmariinia, timjamia, minttua) |
2 rkl | seesaminsiemeniä |
1 pkt | halloumijuustoa viipaloituna |
2 dl | aiolia |
kurkkua suikaleina | |
tomaattia viipaleina | |
salaattia |
Ohje:
Vuole kypsästä lampaanpaistista lastuja. Kuumenna puolet rasvasta paistinpannulla ja nosta päälle puolet lihasta. Paahda lihoja, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
Kumoa lihat kulhoon ja pidä lämpiminä. Paahda samoin myös loput lihat. Kumoa lopuksi kaikki lihat pannulle ja ripottele päälle hienonnetut yrtit sekä seesaminsiemenet. Sekoita.
Pyyhi pannu puhtaaksi ja paahda halloumiviipaleita, kunnes pinnat ovat saaneet väriä. Paahda myös hampurilaissämpylöiden leikkauspinnat pannulla.
Kokoa hampurilaiset. Voitele sämpylän alapuolen paahdettu pinta aiolilla ja nosta päälle salaatti- ja tomaattiviipaleet, halloumia, lampaanlihalastuja, aiolia ja kurkkua. Nosta päälle hampurilaisen kansi.
Tarjoa heti.