Ainesosat
1 pkt | Vaasan Bao Bun höyrysämpylöitä |
160 g | karitsanpaistia, ylikypsänä |
50 g | hoisinkastiketta |
5 g | seesaminsiemeniä, paahdettuna |
1/2 dl | rypsiöljyä |
1/2 dl | riisiviinietikkaa |
1/2 dl | sokeria |
1/2 dl | vettä |
50 g | punakaalia suikaleena |
5 g | kevätsipulia ohuina suikaleina |
12 kpl | chiliä renkaina |
12 kpl | korianterin lehtiä |
Seesaminsiemenmajoneesi: | |
60 g | majoneesia |
1 rkl | seesaminsiemenöljyä |
1 tl | sitruunamehua |
1 tl | seesaminsiemeniä paahdettuna |
mustapippuria myllystä |
Ohje:
Valmista ensin seemsaminsiemenmajoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Seuraavaksi kiehauta sokeri, etikka ja vesi. Kaada seos suikaloitujen kaalien päälle ja anna maustua noin 1 tunti.
Revi ylikypsä karitsanpaisti paloiksi ja paista pannussa öljyn kera. Lisää hoisinkastike ja paahdetut seesaminsiemenet.
Valmista Bao Bunit höyryttämällä ne bambukorissa, höyrykorissa tai lämmittämällä mikrossa. Kasaa pohjalle pikkelöityä punakaalia, aseta karitsa kaalin päälle, koristele majoneesilla, kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä.