Ainesosat
6 kpl | Vaasan Ruispalat Ohut Herkku |
100g | murustettua aurajuustoa |
125g | ranskankermaa |
ripaus mustapippuria | |
1-2 kpl | päärynää |
1 rkl | voita |
1/2 rkl | öljyä |
1 rkl | sokeria |
1 dl | pekaanipähkinöitä |
1 rkl | sitruunamehua |
Ohje:
Sekoita aurajuustomuru sekä ranskankerma keskenään. Mausta ripauksella mustapippuria. Viipaloi pestyt päärynät ohuesti. Älä käytä aivan päärynän keskiosaa, jossa on kova siemenkota. Paista päärynöitä pannulla voi-öljyseoksessa pari minuuttia. Lisää sokeri, pekaanipähkinät ja sitruunanmehu pannulle. Paista päärynöitä vielä pari minuuttia käännellen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Sipaise leiville ensin aurajuustolevitettä. Asettele päälle karamellisoidut päärynät ja pekaanipähkinät.
Puolittamalla leivät saat niistä kivoja pieniä suupaloja. Kokeile myös Hella & Houkutus -blogin Monan herkullisia herne-fetaruisleipiä