Ainesosat

8 kpl Vaasan Koulunäkki näkkäriviipaletta
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl pinjansiemeniä
1 tl kuivattua rosmariinia
½ tl kuivattua timjamia
hyppysellinen merisuolaa
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä

Ohje:

Murskaa näkkärit käsin pieneksi, mutta rouheaksi muruksi. Nosta kulhoon ja lisää joukkoon siemenet, yrtit ja suola. Murskaa valkosipulin kynsi veitsen kyljellä ja kuori se. Kuumenna loraus oliiviöljyä laakeassa paistinpannussa. Lisää joukkoon valkosipulin kynsi ja pyörittele sitä oliiviöljyssä öljyn kuumetessa.

Kaada näkkäriseos pannulle ja paahda noin 10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes seos on saanut paahteisen ruskean värin. Sammuta liesi ja anna seoksen jäähtyä pannulla. Poista valkosipulin kynsi ja kaada muruseos lasipurkkiin odottamaan herkutteluhetkeä.

Säilytä kuivassa paikassa huoneenlämmössä.