Ainesosat
2 viipaletta | Pikkupaahto Graham leipää |
50g | Jokiravun pyrstöjä |
2 | Broilerin ohutta leikettä |
2 | Parsaa |
Frisee salaattia | |
Bearnaise: | |
150g | Voita |
3 | Keltuaista |
2 rkl | Sitruunan mehua |
1 tl | Silputtua rakuunaa |
1/4 tl | Sahramia |
Mustapippuria ja suolaa |
Ohje:
Tee ensin Bearnaise kastike:
Kaada munankeltuaiset ja sitruunamehu korkeaan kulhoon. Sulata voi ja anna sen kiehahtaa, mutta älä anna sen ruskistua. Kaada kuuma voi ohuena nauhana keltuais-sitruunakulhoon koko ajan sekoittaen. Älä anna keltuaisen paakkuuntua. Mausta sahramilla, rakuunalla, suolalla ja pippurilla.
Paista sitten broilerileikkeet molemmin puoli, mausta suolalla ja pippurilla. Ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä parsat ja leikkaa ne puoliksi. Paahda leipäviipaleet pannulla tai leivänpaahtimessa.
Kokoa leipä:
Lautasen pohjalle bearnaisekastiketta – 1. Pikkupaahto viipale – frisee salaattia – broilerin leike – 1 puolitettu parsa – 2. Pikkupaahto viipale – broilerin leike – puolitettu parsa – jokiravut ja bearnaise kastike päälle.