Ainesosat
2-3 pkt | Vaasan The Bao-höyrysämpylöitä |
400 g | maustamatonta tofua |
2 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | soijaa |
1 rkl | seesamiöljyä |
1 rkl | rypsiöljyä |
1 rkl | seesaminsiemeniä |
Kirpeä sipulimajoneesi: | |
1,5 dl | majoneesia |
2 rkl | kuivattua, paahdettua sipulia |
2 rkl | limettimehua |
Lisäksi: | |
150 g | sokeriherneitä |
1 rkl | seesamiöljyä |
2 dl | itusalaattia |
Ohje:
Kuivaa tofu talouspaperilla ja raasta se raastinraudan isoimmalla puolella. Hienonna valkosipuli isoon kulhoon ja mittaa joukkoon soija, öljyt ja seesaminsiemenet. Lisää raastettu tofu joukkoon ja kääntele, että maut tasoittuvat. Levitä tofu leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200 asteessa 25-30 minuuttia. Sekoita tofua pari kertaa paahtamisen aikana.
Sekoita majoneesin joukkoon paahdettu sipuli ja puristettu limettimehu.
Paista sokeriherneitä seesamiöljyssä muutama minuutti.
Lämmitä baot ohjeen mukaan höyryttämällä (1-2 min) tai mikrossa (30 sek). Täytä baot majoneesilla, tofulla, sokeriherneillä ja itusalaatilla.