Ainesosat
4 kpl | Vaasan Hampurilaissämpylöitä |
nyhtökalkkunaa | |
appelsiininmakuista teryakikastiketta | |
porkkanaraastetta tuoreella inkiväärillä | |
Appelsiininmakuinen Teryakikastike | |
2 dl | teryakikastiketta |
1 kpl | appelsiinia |
1 kpl | chilipalko |
2 tl | suolaa |
Porkkanaraaste tuoreella inkiväärillä | |
2 kpl | porkkanoita |
1 kpl | punainenchilipalko |
1 rkl | omenasiiderietikkaa |
2 tl | raastettua tuoretta inkivääriä |
2 tl | sitruunamehua |
2 rkl | oliiviöljyä |
suolaa ja pippuria |
Ohje:
Keitä Teryakikastike hienoksi raastetun pestyn appelsiininkuoren kanssa ja lisää hieman appelsiinin mehua. Mausta suolalla ja lisää hienonnettua chiliä oman maun mukaan. Muista, että kastike tulisi tehdä valmiiksi n. 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Paahda Vaasan Hampurilaissämpylät. Rakenna hampurilaiset ja tarjoile ne porkkanaraasteen kanssa.
Porkkanaraaste:
Kuori ja raasta porkkanat joko juustohöylällä tai raastinraudalla. Hienonna chili, raasta inkivääri ja sekoita ne öljyn, sitruunamehun ja omenasiiderietikan kanssa. Pirskottele kastike porkkanoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.