Ainesosat
1 pss | Vaasan Soft Dog -hodarisämpylöitä |
6 | pitkää nakkia |
Makeat sipulit: | |
2 | sipulia |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai siirappia |
1/2 tl | kuivattua chiliä |
3 rkl | ketsuppia |
1 tl | Tabascoa |
1 tl | Worcestershire-kastiketta |
3 rkl | vettä |
suolaa | |
mustapippuria rouheena | |
Lisäksi: | |
hapankaalia | |
amerikkalaista keltaista sinappia | |
BLT-salaatti: | |
8 viipaletta | pekonia |
400 g | erilaisia tomaatteja |
1 litra | romainesalaattia paloiksi leikattuna |
2 | avokadoa |
Kastike: | |
3 dl | majoneesia |
2 rkl | sitruunamehua |
3 rkl | hienonnettua ruohosipulia |
sormisuolaa | |
mustapippuria rouheena | |
sokeria |
Ohje:
Valmista ensi makeat sipulit: kuori ja viipaloi sipuli, ja kuullota niitä keskilämmöllä pannulla öljyssä noi 5 min. Lisää hunaja, chili, suola ja pippuri. Jatka kuullottamista muutama minuutti ja sekoita joukkoon ketsuppi, Tabasco, Worcestershire-kastike ja vesi. Kiehauta seos ja laske lämpö miedohkoksi. Keitä kunnes seos paksuuntuu.
Täytä hodarisämpylät nakeilla ja asettele vierekkäin uunivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes nakit ovat kypsiä ja sämpylät kauniin värisiä. Tarjoa hodarivuoka sipulikastikkeen, hapankaalin ja sinapin kanssa.
BLT-salaatti:
Paista pekonit pannulla tai uunissa rapeiksi. Leikkaa pieniksi paloiksi.
Kuutioi tai lohko tomaatit, leikkaa tai revi salaatti pienimmiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi avokadot. Yhdistä pekonit, tomaatit, salaatti ja avokado.
Mausta majoneesi sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Kääntele joukkoon ruohosipuli. Tarjoa kastike erikseen BLT-salaatin seurana.