Ainesosat
NELJÄLLE | |
2 | porkkanaa |
2 | valkosipulinkynttä |
100 g | pekonia |
8 dl | lihalientä (8 dl vettä + 2 lihaliemikuutiota) |
1 prk (400 g) | tomaattimurskaa |
1 dl | pienikuvioista pastaa |
2 dl | pakasteherneitä |
1 dl | lehtipersiljaa |
1 dl | raastettua parmesaanijuustoa |
(suolaa ja mustapippuria) | |
Täytetty mozzarellaleipä: | |
(8 annosta) | |
1 | Vaasan Paistotuoreet Kauraleipää |
3/4 dl | pestoa |
2 | tomaattia |
200 g | mozzarellajuustoa |
1 | ruukku rucolaa |
Ohje:
Kuori ja suikaloi porkkanat ohuiksi lastuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä tai julienneveitsellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuutioi pekoni.
Nosta pekonikuutiot kattilaan ja kuumenna. Kun rasva irtoaa pekonista, lisää kattilaan valkosipulit ja porkkanat. Kuullota pari minuuttia. Lisää kattilaan lihaliemi ja tomaattimurska. Kiehauta. Lisää pasta. Keitä noin 5–8 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää keiton joukkoon pakasteherneet ja hienonnettu lehtipersilja. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Raasta keiton pinnalle parmesaanijuustoa. Tarjoa lisäksi täytettyä tomaatti-mozzarellaleipää.
Täytetty mozzarellaleipä:
Leikkaa leivästä ohuehko viipale ”kansi” päältä pois. Koverra leivän sisusta noin pari desiä pois. Voitele leipä sisältä pestolla.
Pese ja viipaloi tomaatit. Viipaloi mozzarellajuusto ja aurinkokuivatut tomaatit. Pese ja kuivaa rucolan lehdet.
Lado leivän sisälle vuorotellen tomaattiviipaleita, mozzarellaa, aurinkokuivattua tomaattia ja rucolaa pariin kerrokseen. Nosta leivän kansi takaisin. Nosta leipä uunipellille, leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jos leipä alkaa tummua, nosta päälle leivinpaperi.