Ainesosat

4 kpl Vaasan the BRGR sämpylää
4 kpl Rotukarjan burgerpihviä
4 kpl cheddarjuustoviipaletta
1 dl majoneesia
2 dl jäävuorisalaattia suikaloituna
2 dl valkokaalia suikaloituna
1 kpl vihreä paprika suikaloituna
1 kpl varsisellerin vartta suikaloituna
80 g voita
½ tl kuivattua timjamia
½ tl paprikajauhetta
½ tl kuivattua rosmariinia
½ tl cayennepippuria
½ tl curryjauhetta
½ tl jauhettua mustapippuria
1 tl worcestershire-kastiketta
½ tl tulista chilikastiketta
1 kpl sardellifilettä öljyssä hienonnettuna
3 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
12 kpl suolakurkkuviipaleita
suolaa ja pippuria maun mukaan

Ohje:

Pehmennä voi huoneenlämmössä tai varovasti mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon mausteet ja kuivatut yrtit sekä worcestershire-kastike, chilikastike ja hiennonnettu sardellifile. Sekoita maustevoin ainekset keskenään ja muotoile voista leivinpaperin päälle noin 4 cm paksuinen pötkö. Kääri leivinpaperi voin ympärille tiiviisti ja laita jääkaappiin jähmettymään. Sekoita kulhossa suikaloitu kaali, paprika ja varsiselleri. Sekoita joukkoon öljy ja etikka ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua sen aikaa kun teet muut esivalmistelut. Leikkaa jähmettyneestä maustevoitangosta  1cm paksuja viipaleita ja pidä jääkaapissa kunnes niitä tarvitaan. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla tai grillaa grillissä mediumiksi. Kun olet kääntänyt pihvit, laita sen jälkeen paistetun puolen päälle maustevoinappi ja sen päälle cheddar-juustoviipale. Kun juusto sulaa, se kätkee maustevoin sisäänsä. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa. Levitä majoneesia sämpylän leikkauspinnalle ja laita suikaloitu jäävuorisalaatti sekä suolakurkkuviipaleet pohjan päälle. Laita paistettu pihvi juustoineen salaatin päälle ja sitten marinoitu kaalisalaatti. Kansi päälle ja herkku on valmis!