Ainesosat
Jättikatkarapu-sushi | |
4 palaa | Vaasan Koulunäkkiä |
16 | jättikatkarapua pyrstöineen |
wasabitahnaa | |
majoneesia | |
Kurkkuvene-sushi | |
2 | kurkkua |
4 palaa | Vaasan Koulunäkkiä |
wasabia | |
Koristeeksi: | merilevää |
Ohje:
Jättikatkarapu-sushi:
Leikkaa näkkileipä neljään osaan terävällä veitsellä. Sekoita wasabitahna ja majoneesi keskenään. Pyyhkäise pinta wasabimajoneesilla ja nosta jättikatkarapu näkkileivän päälle.
Kurkkuvene-sushi:
Leikkaa näkkärit n. 1,5 cm paksuiksi pitkulaisiksi siivuiksi. Leikkaa kurkku n. 2-3 cm paloiksi. Leikkaa palat kahtia pituussuunnassa ja kaiverra kostea sisus pois. Sivele pitkulaisen näkkileipäpalan alaosa wasabilla ja nosta se kurkun kuoppaan. Leikkaa merilevästä pituussuunnassa nauhoja, ja kierrä ne kurkun ympärille koristeeksi.
Katso myös muut näkkärisushireseptit!