Ainesosat
2 kpl | Vaasan Soft Bun -hampurilaissämpylöitä |
2 dl | kivettömiä oliiveja |
1 prk (180 g) | grillattuja paprikoita öljyssä |
1 | salottisipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | tuoretta oreganoa hienonnettuna |
1 rkl | punaviinietikkaa |
2 siivua | emmentaljuustoa |
4 siivua | kermajuustoa |
4 siivua | lauantaimakkaraa |
6 siivua | meetvurstia tai salamia |
4 siivua | ilmakuivattua kinkkua |
Ohje:
Valuta ja hienonna oliivit ja paprikat, kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita oliivit, paprikat, salottisipuli, valkosipuli, oregano ja punaviinietikka keskenään. Lisää joukkoon lusikallinen paprikoiden öljyä.
Levitä oliivi-paprikaseosta runsaasti sämpylöiden pohjille.
Täytä sämpylät kunnon kerroksella juustoa ja leikkeleitä: emmental- ja kermajuustoa, lauantaimakkaraa, meetvurstia ja ilmakuivattua kinkkua.
Levitä täytteiden päälle oliivi-paprikaseosta ja paina kannet kiinni. Pakkaa sämpylät tiukkaan paperikääreeseen.
Vinkki: Muffuletta-sämpylän voi koota jo retkeä edeltävänä iltana: se vain paranee tekeytyessään.