Ainesosat

2 kpl Vaasan Soft Bun -hampurilaissämpylöitä
2 dl kivettömiä oliiveja
1 prk (180 g) grillattuja paprikoita öljyssä
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
1 rkl punaviinietikkaa
2 siivua emmentaljuustoa
4 siivua kermajuustoa
4 siivua lauantaimakkaraa
6 siivua meetvurstia tai salamia
4 siivua ilmakuivattua kinkkua

Ohje:

Valuta ja hienonna oliivit ja paprikat, kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Sekoita oliivit, paprikat, salottisipuli, valkosipuli, oregano ja punaviinietikka keskenään. Lisää joukkoon lusikallinen paprikoiden öljyä.

Levitä oliivi-paprikaseosta runsaasti sämpylöiden pohjille.

Täytä sämpylät kunnon kerroksella juustoa ja leikkeleitä: emmental- ja kerma­juustoa, lauantaimakkaraa, meetvurstia ja ilmakuivattua kinkkua.

Levitä täytteiden päälle oliivi-paprika­seosta ja paina kannet kiinni. Pakkaa sämpylät tiukkaan paperikääreeseen.

Vinkki: Muffuletta-sämpylän voi koota jo retkeä edeltävänä iltana: se vain paranee tekeytyessään.


Vaasan Street Food SOFT BUN perunaburgeri

Vaasan Soft Bun perunaburgeri on aito ilmava ja pehmeä perunasämpylä, joka on leivottu perinteisen amerikkalaisen perunasämpyläreseptin mukaan.
Tutustu