Ainesosat
4 kpl | Vaasan The BRGR-sämpylää |
Herneenversoja | |
Salaatinlehtiä | |
Pihvit: | |
300g | kalasäilykettä |
1/2 dl | korppujauhoja |
1 | kananmuna |
1/2 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria rouhittuna | |
kesäsipulia | |
Minttukurkut: | |
1/2 | kurkkua |
1 | pieni punasipuli |
1 rkl | minttua hienonnettuna |
1/2 dl | valkoviinietikkaa |
1 rkl | sokeria |
ripaus suolaa | |
Hernemajoneesi: | |
200g | herneitä |
1/2 dl | majoneesia |
1 | (luomu) sitruunan kuori |
1 rkl | sitruunan mehua |
1 rkl | minttua hienonnettuna |
1/4 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria rouhittuna |
Ohje:
Valuta säilykekala ja hienonna kulhossa haarukalla. Seikoita kalaan loput pihvien ainekset ja anna massan turvota 15 minuuttia.
Viipaloi kurkku, sekä kuori ja viipaloi sipuli. Laita minttukurkkujen ainekset kannelliseen tölkkiin ja ravista.
Soseuta herneet sauvasekoittimella tai murskaa haarukalla. Sekoita soseeseen loput hernemajoneesin ainekset.
Muotoile kalamassasta 4 pihviä, ja paista pannulla pari minuuttia kummaltakin puolelta.
Asettele paahdettujen sämpylöiden väliin herne majoneesia, pihvit, kurkkuja, herneenversoja ja salaatilehtiä.