Ainesosat
16 vipaletta | Vaasan Isopaahto D+ Kauraa |
Kostutukseen: 1,5 dl | maitoa tai kasvislientä |
Täyte: | |
400 g | Crème Bonjour Katkarapu -tuorejuustoa |
200 g | hienonnettua kylmäsavulohta |
Koristeluun: | |
300-400g | Crème Bonjour Maustamaton tai Katkarapu -tuorejuustoa |
n. 10 | jättikatkaravunpyrstöä |
tilliä, herneenversoja | |
muutama kierros | valko- ja mustapippuria myllystä |
Ohje:
1.Levitä leipäviipaleet kelmun päälle tiiviisti, hieman toistensa päälle (4 x 4 viipaletta). Halutessasi leikkaa ensin kuoret pois.
2.Kostuta levy maidolla.
3.Kuutioi lohi. Sekoita palat tuorejuuston kanssa. Levitä täyte levylle. Jos täyte tuntuu levittyvän huonosti, niin kasta palettiveitsi kuumaan veteen. Rullaa kelmun avulla kuten tekisit kääretorttua. Käännä saumapuoli alas. Kiepauta vielä toinen kelmupala rullan ympärille, niin että saat aikaiseksi napakan paketin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
4.Tee koristelu. Notkista tuorejuusto vatkaamalla sitä hetki sähkövatkaimella. Jos täyte tuntuu liian jähmeältä, voit ohentaa sitä tilkalla maitoa. Kuorruta kääretorttu tuorejuustolla. Koristele katkaravunpyrstöillä ja yrteillä. Rouhi päälle pippuria myllystä.
Kokeile myös rukiista voileipäkakkua.