Ainesosat
4 kpl | Vaasan Soft Bun perunaburgeri sämpylää |
4 kpl | broilerin rintafilettä |
1 tl | suolaa |
1/2 tl | mustapippuria rouheena |
Avokadosalsa: | |
2 kpl | kypsää avokadoa |
1 | limetin mehu |
3 rkl | korianteria hienonnettuna |
2 | valkosipulinkynttä |
1/2 tl | suolaa |
Tomaatti-sipulisalaatti: | |
2 | tomaattia |
10 | keltaista kirsikkatomaattia |
1 | pieni makea sipuli |
2 | vihreää jalopenoa |
1 rkl | limetin mehua |
1 tl | hunajaa |
1/2 tl | suolaa |
Chilikastike: | |
1 dl | ranskankermaa |
1 dl | majoneesia |
2 tl | chilijauhetta |
1 rkl | ketsuppia |
1/4 tl | suolaa |
Lisäksi: | |
tuoretta korianteria |
Ohje:
Nuiji broilerin rintafileet noin 1/2 cm:n paksuiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Jätä huoneen lämpöön odottamaan kypsennystä.
Halkaiset avokadot, poista siemen ja koverra hedelmäliha kulhoon. Purista joukkoon limetinmehu ja murskaa avokado haarukalla rouheaksi seokseksi. Joukkoon saa jäädä isompiakin paloja. Hienonna korianteri ja valkosipuli ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä suolan kanssa.
Halkaise tomaatit, poista puumainen kanta ja koverra siemenet pois. Leikka pieniksi kuutioiksi kulhoon. Leikkaa myös kirsikkatomaatit kuutioiksi. Hienonna sipuli ja jalopenotja sekoita tomaattien joukkoon. Mausta limetin mehulla, hunajalla ja suolalla.
Sekoita kaikki chilikastikkeen aineet kulhossa.
Grillaa tai paista pannulla broilerinfileet kypsiksi. Tähän menee noin 3 minuuttia molemmin puolin.
Kuumenna sämpylät grillissä tai paistinpannulla. Kokoa hampurilaiset seuraavasti: chilikastiketta, avokadosalsaa, kanapihvi, tomaatti-sipulisalsaa, tuoretta korianteria ja lopuksi chilikastikkeella sivelty sämpylä kanneksi.