Ainesosat
4 kpl | Vaasan The Mini Pizza -pohjaa |
mintunlehtiä | |
granaattiomenan siemeniä | |
1 | sitruunan kuori raastettuna |
Zataar karitsan paahtopaistia: | |
2 kpl | karitsan paahtopaistia |
1 rkl | kuivattua timjamia |
1 rkl | jauhettua juustokuminaa |
1 rkl | jauhettua korianteria |
1 rkl | jauhettua sumakkia (sumac) |
1 tl | hienoa merisuolaa |
1/2 tl | chilijauhetta |
1 rkl | seesaminsiemeniä |
Baba Ganoush: | |
2 kpl (n. 800 g) | munakoisoa |
1/2 dl | oliiviöljyä |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1 rkl | tahinia |
1 tl | sitruunamehua |
1 tl | suolaa |
1 tl | chilijauhetta |
1/2 rkl | tomaattipyreetä |
mustapippuria rouhittuna | |
Yrttitabouleh: | |
3 dl | keitettyä bulguria |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 | sitruuna |
1 | ruukku korianteria hienonnettuna |
1/2 | ruukku minttua hienonnettuna |
1 | ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna |
2 tl | suolaa |
mustapippuria rouhittuna | |
Minttujogurtti: | |
250 g | turkkilaista jogurttia |
10 | mintunlehteä suikaloituna |
1 tl | sitruunamehua |
suolaa | |
mustapippuria rouhittuna | |
Paahdetut tomaatit: | |
12 | miniluumutomaattia |
3 | valkosipulinkynttä |
3 rkl | oliiviöljyä |
suolaa | |
1 tl | sokeria |
5 | oksaa timjamia |
mustapippuria rouhittuna |
Ohje:
Valmista liha: Sekoita kuivamausteet ja hiero seosta karitsan paahtopaistin pintaan, mutta jätä 1 rkl mausteseosta sivuun. Anna maustua 1 tunti. Grillaa tai paista lihaan ruskea väri kuumassa pannussa tai grillissä. Kypsennä karitsaa 120-asteisessa uunissa niin kauan, että sisälämpö on 55 astetta (vie noin 8–10 minuuttia). Anna vetäytyä 15 min ja leikkaa viipaleiksi. Mausta leikkuupinnat lopulla mausteseoksella.
Tee baba ganoush: Leikkaa munakoisot puoliksi ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti tai kunnes vaalea osa on pehmeää. Lusikoi munakoison ”liha” kattilaan. Lisää oliiviöljy ja valkosipuli ja kuullota, kunnes neste on haihtunut. Lisää tahini, sitruunamehu, suola, chili, tomaattipyree ja mustapippuri. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella paksuksi tahnaksi.
Tee tabouleh: lisää valkosipuli kypsän bulgurin joukkoon, mausta oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä raastetulla kuorella, yrteillä, suolalla ja mustapippurilla.
Tee minttujogurtti: Valuta jogurttia 2 t. Sekoita jogurtti, minttu ja sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda tomaatit: Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää tomaattien joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, sokerilla, timjamilla ja mustapippurilla. Anna marinoitua vähintään tunti. Paahda tomaatit 250-asteisessa uunissa grillivastuksilla noin 5 min (voit myös grillata ne).
Lämmitä pizzapohjat ohjeiden mukaan. Levitä päälle baba ganoush, karitsaviipaleet, tabouleh, minttujogurtti, paahdetut tomaatit, mintunlehdet, granaattiomenan siemenet ja sitruunankuoriraaste.
Vinkki!
Vaasanin The Mini Pizza -pizzapohja on monikäyttöinen tuote. Pizzan lisäksi siitä saa avoleipiä, wrappeja ja queasadilloja.