Ainesosat
1 kpl | keltasipuli |
3 kpl | valkosipulinkynsiä |
1 kpl | punainen chili |
2 tl | hienonnettua inkivääriä |
2 tl | kurkumaa |
4 tl | garam masalaa |
9 dl | kanalientä |
3 dl | punaisia linssejä (kuivattu) |
1 tlk | tomaattimurskaa |
3 dl | mannasuurimoita |
1 pkt | Taika Monivilja |
oliviiöljyä | |
tuoretta korianteria | |
rukolaa | |
suolaa | |
mustapippuria | |
sitruunamehua |
Ohje:
Hienonna keltasipuli, valkosipuli, punainen chili ja inkivääri. Lisää kattilaan oliiviöljyä ja freesaa kasvikset öljyssä. Lisää kurkuma ja garam masala joukkoon, ja jatka freesaamista noin 10 minuuttia.
Huuhtele punaiset linssit hyvin. Lisää kattilaan kanaliemi, linssit ja tomaattimurska. Keitä noin 20-30 minuuttia hiljalleen.
Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää joukkoon mannasuurimot. Hauduta seosta noin 10 minuuttia ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Halutessasi lisää joukkoon sitruunamehua.
Leikkaa leipä isohkoiksi leipäkrutongeiksi ja paista ne pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Maista vielä currymannaa ja lisää makuja tarpeen mukaan. Viimeistele annos krutongeilla, oliiviöljyllä ja tuoreella rukolalla ja korianterilla.