Ainesosat
NELJÄLLE | |
4 dl | tuoreita maissinjyviä |
1 | keltasipuli |
2 rkl | öljyä |
7 dl | kasvislientä |
1 tl | juustokuminaa |
1 | sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu |
200 g | ranskankermaa |
1 dl | hienonnettua korianteria tai minttua |
(suolaa ja pippuria) | |
Chorizo-leipäkrutongit: | |
100 g | chorizomakkaraa |
4 | viipaletta paahtoleipää |
Ohje:
Raaputa maissinjyvät tähkistä irti. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää maissinjyvät ja sipulit. Kuullota muutama minuutti. Lisää kasvisliemi, juustokumina ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu.
Keitä hiljalleen poristen 10–15 minuuttia. Kaada seos tehosekoittimen kulhoon. Lisää ranskankerma ja korianteri (mutta jätä halutessasi muutama korianterinlehti koristelua varten). Soseuta sileäksi keitoksi. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella.
Kaada keitto takaisin kattilaan, pidä lämpimänä.
Viipaloi chorizomakkarat ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi paahtoleipäviipaleet. Nosta chorizoviipaleet pannulle, kuumenna ja paista, kunnes rasva alkaa irrota makkarasta. Lisää paahtoleipäkuutiot. Paista pari minuuttia, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita. Nostele seosta keittoannoksen päälle.
VINKKI! Tämä raikas sitruunan ja korianterin makuinen keitto sopii ihanasti myös rapujuhlien alkukeitoksi.