Maailman helpoin munkkibrunssi

Väisty täytekakku ja paahtoleipä, täältä tulee munkkibrunssi! Tuunaa munkkirinkelit suolaisiksi munkkibageleiksi ja ylläty suolaisten täytteiden ja kardemummalta maistuvan munkkirinkelin makuyhdistelmästä.

Munkki mielletään usein vain makeaksi herkuksi, kuitenkin suuri osa munkkien makeudesta tulee pinnan sokeroimisesta. Samoista munkeista saat kaneli-sokeriseoksessa pyörittelemällä suklaakastikkeeseen dipattavat churrot.

Ainesosat

Vaasan Kotiuunin Munkkirinkeleitä
Punajuurihummus-fetabagelit Kananmuna, seesaminsiemeniä, punajuurihummusta, fetajuustoa, minttua, mustapippuria
Bresaola-viinirypälebagelit Kananmuna, seesaminsiemeniä, tuorejuustoa, bresaolasiivuja, viinirypäleitä, rosmariinia
Makeat churro-rinkelit Kaneli-sokeriseosta, suklaakastiketta, mansikoita

Ohje:

Suolaiset munkkibagelit

Voitele Vaasan Kotiuunin munkkirinkelit kananmunalla, ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 3 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja halkaise sitten munkkirinkilät kahteen osaan.

  • Punajuurihummus-fetabagelit

Levitä pohjaksi jäävälle osalle reilusti punajuurihummusta, murustele päälle fetajuustoa. Lisää tuoretta hienonnettua minttua ja mustapippuria myllystä. Nosta kanneksi jäävä osa täytteen päälle ja aseta tarjolle.

  • Bresaola-viinirypälebagelit

Voitele pohjaksi jäävä osa paksulti tuorejuustolla. Levitä päälle bresaolasiivuja ja viipaloituja viinirypäleitä. Hienonna päälle hieman rosmariinia, nosta kanneksi jäävä osa täytteen päälle ja aseta tarjolle.

 

Makeat churro-rinkelit

Kuumenna Vaasan Kotiuunin munkkirinkelit uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Pyörittele munkkirinkelit lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.

Lämmitä suklaakastike mikrossa. Tarjoile kanelisokeroidut churro-rinkelit kuuman suklaakastikkeen ja tuoreiden mansikoiden kanssa. Nauttikaa ne kastikkeessa dippaillen.