Ainesosat
4 kpl | Vaasan the BRGR sämpylää |
4 kpl | rotukarjan burgerpihviä |
4 kpl | cheddar-juustoviipaletta |
1 kpl | avokado |
1 kpl | tomaatti |
¼ punttia | tuoretta korianteria hienonnettuna |
½ | limen mehu |
1 kpl | punasipuli kuorittuna |
3 rkl | sokeria |
3 rkl | punaviinietikkaa |
2 dl | nachoja |
2 dl | majoneesia |
2 rkl | soijaa |
suolaa ja pippuria maun mukaan |
Ohje:
Suikaloi punasipuli pieneen kattilaan ja lisää joukkoon sokeri sekä punaviinietikka. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia tai kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut ja punasipuli on hilloutunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori avokado ja poista siitä kivi. Leikkaa avokado sentin kokoisiksi kuutioiksi kulhoon ja mausta limenmehulla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa tomaatti pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Lisää joukkoon myös korianteri ja sekoita varovasti ettei avokado mene kovin pahasti muhjuksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään majoneesi ja soija. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kuumalla pannulla tai grillaa grillissä mediumiksi. Pihvien kääntämisen jälkeen laita cheddar-juustoviipaleet paistetun puolen päälle valmiiksi sulamaan. Paahda sämpylät pannulla tai uunissa. Kokoa burgeri reseptin aineksista ja tarjoile. On hyvää!