Ainesosat
4 viipaletta | Vaasan Piimälimppua |
1-2 rkl | pehmeään margariinia tai voita |
150-200 g | lämminsavulohta |
Perunasalaatti: | |
500 g | uusia perunoita |
½ | omena |
1 | lehtisellerin varsi |
3 | kevätsipulinvartta |
2 rkl | pieniä kapriksia |
1 dl | kermaviiliä |
2-3 rkl | majoneesia |
1 rkl | omena- tai sherryviinietikkaa |
ripaus sokeria | |
maun mukaan rouhittua merisuolaa ja mustapippuria myllystä |
Ohje:
- Valmista perunasalaatti. Leikkaa keitetyt perunat, kuoritut omenat, huuhdotut lehtisellerinvarsi ja kevätsipulit pieniksi.
- Sekoita kermaviili, majoneesi, etikka ja sokeri keskenään. Yhdistä kaikki ainekset.
- Voitele leipäviipaleet. Jaa päälle perunasalaattia ja sen päälle savulohipaloja. Nauti heti.