Ainesosat
16 viipaletta | Vaasan Isopaahto leipää |
Täyte: | |
300 g | lämminsavulohta |
400 g | tuorejuustoa |
100 g | ranskankermaa |
1 dl | majoneesia |
1/2 ruukkua | tilliä |
1/2 ruukkua | ruohosipulia |
1 | kevätsipulin varsi |
suolaa | |
mustapippuria | |
1 rkl | sitruunamehua |
Kostutus: | |
2 dl | maitoa |
Kuorrutus: | |
200 g | tuorejuustoa |
2,5 dl | majoneesia |
Koristelu: | |
keitettyjä kananmunia | |
rucolan versoja tai muita versoja | |
mätiä tai merilevävalmistetta | |
katkarapuja | |
pikku kapriksia |
Ohje:
Valmista täyte: Hienonna tilli, ruoho- ja kevätsipuli hienoksi silpuksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, majoneesi, sitruunamehu sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi.
Täyttäminen: Leikkaa paahtoleipäviipaleiden reunat ohuesti kahdelta vierekkäiseltä sivulta niin, että kulmasta tulee mahdollisimman suora. Asettele neljä viipaletta suoristetut kulmat vastakkain tuorekelmun päälle. Kostuta leivät maidolla. Levitä leipien pinnalle kolmannes täytteestä. Jatka samaan tapaan, niin että leipäkerroksia on neljä. Kostuta myös päällimmäinen kerros. Kääri kakku kelmuun ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Kuorrutus ja koristelu. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon majoneesi. Poista kelmu kakun ympäriltä ja suorista reunat sahalaitaisella veitsellä. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja sivuille. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.