Ainesosat
4 kpl | Vaasan Hampurilaissämpylöitä |
4 kpl | lohifilettä |
Sinappitsatsiki | |
1 dl | kreikkalaista jugurttia |
1 dl | raastettua ja kuivaksi puristettua kurkkua |
2 kpl | hienoksi silputtua tai puristettua valkosipulinkynttä |
1 ½ rkl | ranskalaista sinappia |
suolaa | |
Leipätikut | |
noin 200g | leipää esim. ylijääneitä hot dog- tai hampurilaissämpylöitä |
3 rkl | kylmäpuristettua öljyä |
2 rkl | juoksevaa hunajaa |
Ohje:
Kuori ja raasta kurkku, mausta suolalla ja anna seistä 5 minuuttia. Purista kurkku kuivaksi tai valuta siivilän avulla. Sekoita joukkoon valkosipuli, jugurtti ja sinappi. Mausta suolalla.
Leipätikut teet näin:
Leikkaa leivät tikuiksi, sekoita öljy ja hunaja ja mausta esim. suolalla, valkosipulilla ja kuivatuilla chili-hiutaleilla. Kaada seos leipätikkujen päälle ja paahda uunissa noin 10-15 minuuttia. Tarjoile ennen ruokaa, ruuan kanssa tai napostele sellaisenaan herkullisen dipin kera.