Ainesosat
4 kpl | Vaasan Soft Dog perunahodari |
jäävuorisalaattia suikaleina | |
kevätsipulia suikaleina | |
korianteria | |
corn nutseja eli paahdettuja maissinjyviä | |
Lohi-ceviche: | |
400 g | lohifileetä |
1 rkl | suolaa |
1 ruukku | korianteria hienonnettuna |
2 | kevätsipulin vartta hienonnettuna |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
pala | inkivääriä raastettuna |
3 rkl | oliiviöljyä |
3 | limeä |
1 | punainen chili renkaina |
Avokadokreemi: | |
2 | avokadoa |
2 rkl | turkkilaista jogurttia |
1 tl | tabascoa |
1/2 | limen mehu |
1 tl | suolaa |
mustapippuria rouhittuna |
Ohje:
Tee ensin ceviche: poista lohesta nahka, kuutioi lohi ja mausta suolalla. Lisää korianteri, kevätsipuli, valkosipuli ja inkivääri. Mausta oliiviöljyllä, limen mehulla ja raastetulla limenkuorella sekä chilillä.
Tee sitten helppo avokadokreemi: soseuta avokadot sauvasekoittimella jogurtin kera, lisää loput ainekset.
Tee salsa: Kuutioi tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi kurkku ja sipuli, lisää chili ja korianteri. Sekoita ja mausta oliiviöljyllä, etikalla, suolalla, sokerilla ja pippurilla.
Lämmitä sämpylät. Aseta sämpylän pohjalle jäävuorisalaattia, salsaa, cevicheä, avokadokreemiä, kevätsipulia, korianteria ja corn nutseja.