Ainesosat

6 kpl Vaasan The BRGR hampurilaissämpylää
voita paistamiseen
200 g kauden marjoja
3 dl maitoa
2 dl kinuskikastiketta
3 kananmunaa
1/2 tl kardemummaa
1 rkl ruokosokeria
Tarjoiluun:
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tuoreita marjoja

Ohje:

Kuutioi sämpylät ja paista kuutiot muutamassa erässä voissa paistinpannulla. Siirrä ensin puolet kuutioista voideltuun vuokaan (tilavuus n. 2 l). Ripottele päälle marjoja, sitten loput leipäkuutiot ja vielä lopuksi pinnalle marjoja.

Sekoita maito, kinuskikastike, munat ja kardemumma keskenään. Kaada munamaito tasaisesti vuokaan, leipäpinnan tulisi jäädä munamaidon yläpuolelle. Ripottele pinnalle ruoko­sokeria.

Kypsennä vanukasta 175-asteiseisen uunin keski­tasossa noin puoli tuntia, kunnes vanukas on hyytynyt ja saanut hieman väriä pintaansa.

Tarjoa hieman jäähtynyt vanukas vaniljakastikkeen ja tuoreiden marjojen kera.

Vinkki! Vanukas valmistuu parhaiten kuivahtaneesta leivästä. Anna sämpylöiden kuivahtaa huoneenlämmössä yön yli ennen vanukkaan valmistamista.