Ainesosat
4 kpl | Vaasan The BRGR-hampurilaissämpylää |
4 | pientä pyöreää leipäjuustokiekkoa |
marinoitua punasipulia | |
rucolaa | |
Pihvit: | |
400 g | poron jauhelihaa |
1/2 dl | korppujauhoja |
4/4 dl | kuohukermaa |
1 | kananmuna |
1 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria rouhittuna | |
voita tai rypsiöljyä paistamiseen | |
Marinoidut punasipulit: | |
2 | punasipulia |
3/4 dl | valkoviinietikkaa |
2 rkl | juoksevaa hunajaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
1/2 tl | suolaa |
Sienimajoneesi: | |
150 g | metsäsieniä (esim. suppilovahvero tai kanttarelli) |
1 1/2 dl | majoneesia |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1 tl | tuoretta timjamia hienonnettuna |
1/4 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria rouhittuna |
Ohje:
Valmista ensin marinoidut sipulit: Kuori ja viipaloi sipulit. Sekoita etikka, hunaja, öljy ja suola. Sekoita marinadi sipuleihin ja anna marinoitua pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Paloittele sienet ja paista tilkassa öljyä paistinpannulla niin, että neste haihtuu. Anna jäähtyä talouspaperin päällä ja hienonna silpuksi. Sekoita kaikki sienimajoneesin aineet.
Sekoita kaikki pihvien ainekset tasaiseksi massaksi kulhossa. Anna turvota 10 minuuttia. Muotoile pihvit massasta. Tee pihveistä läpimitaltaan hieman sämpylää isompia, sillä pihvit kutistuvat paistettaessa. Paista pihvit rasvassa paistinpannulla 2–3 minuuttia per puoli.
Paahda sämpylät.
Kokoa hampurilaiset laittamalla niille sienimajoneesia, pihvit, leipäjuustokiekot, marinoitua punasipulia ja rucolaa.
Vinkki! Jos haluat vegeversion, jätä vain lihapihvi pois.
Vaasan The BRGR Gourmet burgerisämpylä
Muhkea ja kiiltäväpintainen premium brgr-sämpylä, jossa reilusti makua ja aavistuksen verran makeutta. Sämpylät ovat valmistettu Suomessa ja pakkauksessa on 6 isoa sämpylää, joilla kokkaat nälkäisellekin kaveriporukalle.
Tutustu