Ainesosat
4 kpl | Vaasan The Wrap rullaleipää |
salaatinlehtiä | |
granaattiomenan siemeniä | |
tuoretta minttua | |
paistettuja ranskanperunoita tarjoiluun | |
Kahvilla maustettu nyhtölammas: | |
1 kg | lampaan tai karitsan luutonta paistia |
öljyä paistamiseen | |
suolaa | |
mustapippuria | |
1/2 rkl | juustokuminaa |
2 tl | kanelia |
1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
1/2 tl | (savustettua) chilijauhetta |
3 rkl | tomaattipyreetä |
5 | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
3 dl | kahvia |
lihaliemikuutio | |
Marinoidut herkkusienet: | |
200 g | herkkusieniä |
3 rkl | lehtipersiljaa hienonnettuna |
2 rkl | sitruunamehua |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
suolaa | |
mustapippuria | |
Minttutsatsiki: | |
1/2 | kurkkua |
2 dl | turkkilaista jogurttia |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1 ruukku | minttua hienonnettuna |
1/2 tl | suolaa |
Ohje:
Ruskista lampaanpaisti pannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla, kanelilla, inkiväärillä ja chilijauheella.
Siirrä paisti paistoliemineen pataan. Lisää tomaattipyree, valkosipulinkynnet, kahvi ja murusteltu lihaliemikuutio. Lisää vettä sen verran, että liha peittyy. Peitä kannella ja paista 125-asteisessa uunissa noin neljä tuntia, kunnes liha on riivittävän pehmeää.
Leikkaa herkkusienet lohkoiksi, sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada liemi herkkusienten joukkoon. Anna marinoitua vähintään pari tuntia jääkaapissa.
Riivi liha ja paista suikaleet pannulla tilkassa keitinlientä.
Valmista minttutsatsiki: raasta kurkku ja laita valumaan siivilään puoleksi tunniksi. Puristele raaste mahdollisimman kuivaksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Lämmitä wrapit kuivalla pannulla tai uunissa. Täytä salaatinlehdillä, lampaanlihalla, marinoiduilla herkkusienillä, granaattiomenan siemenillä, minttutsatsikilla ja mintun lehdillä. Kääri wrapit rullalle ja tarjoile paistettujen ranskanperunoiden kanssa. Mausta ranskanperunat halutessasi raastetulla parmesaanilla, valkosipulirouheella ja hienonnetulla lehtipersiljalla.