Ainesosat
8 kpl | Vaasan The BAO -höyrysämpylää |
1 pkt (200g) | halloumi-juustoa |
oliiviöljyä paistamiseen | |
Paahdetut kikherneet: | |
1 tlk (285g) | säilykekikherneitä |
2 rkl | rypsiöljyä |
1 tl | juustokuminaa |
1/2 tl | suolaa |
1/2 tl | paprikajauhetta |
Yrtti-tomaattisalaatti: | |
3 | tomaattia |
1 | pieni sipuli |
1 ruukku | lehtipersiljaa |
1 ruukku | minttua |
1 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | sitruunamehua |
1/4 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Tahinikastike: | |
1 dl | turkkilaista jogurttia |
2 rkl tahinia |
Ohje:
Tee ensin paahdetut kikherneet: Sekoita öljy ja mausteet valutettuihin kikherneisiin. Kaada leivinpaperille uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 min, kunnes kikherneet ovat saaneet väriä pintaansa.
Valmista yrtti-tomaattisalaatti: Halkaise tomaatit, kaavi kostea siemenosa pois ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja yrtit, ja sekoita kaikki aineet keskenään.
Sekoita tahinikastikkeen aineet.
Viipaloi halloumi. Paista viipaleet rapeaksi öljyssä paistinpannulla. Lämmitä baot bambukorissa (2–6 min), höyrykorissa suljetussa kattilassa (2–6 min) tai mikrossa (600 w, 2–3 min). Täytä sämpylät tomaatti-yrttisalaatilla, kikherneillä, halloumiviipaleilla ja kastikkeella.
The Bao Bun höyrysämpylä
The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.
Tutustu