Ainesosat
4 burgeria | |
4 | Vaasan the BGRG sämpylää |
800 g | naudan jauhelihaa, 20 % rasvaa |
8 | cheddarjuustoviipaletta |
1 | pihvitomaatti |
jääsalaattia | |
ketsuppia | |
French's sinappia | |
Omenamarinoitu pekoni | |
1 pkt | pekonia |
0,5 dl | Poppamies Smoky Apple BBQ -kastiketta |
0,5 dl | omenamarmeladia |
Chilimajoneesi | |
1 dl | majoneesia |
2 rkl | sriracha-kastiketta |
0,5 tl | suolaa |
2 tl | sokeria |
ripaus mustapippuria | |
Pikkelöity punasipuli | |
1 | punasipuli |
2 rkl | punaviinietikkaa |
2 rkl | sokeria |
ripaus suolaa | |
ripaus mustapippuria |
Ohje:
Aloita tekemällä yllämainitut lisukkeet. Muotoile pihvit vähän sämpylöiden halkaisijaa suuremmiksi ja laita pintaan suolaa ja mustapippuria. Älä sekoita mausteita lihan sekaan.
Paista pihvit grillissä haluamaasi kypsyyteen, hieman punertava on suotava. Laita kaksi juustoviipaletta pihvin päälle ja anna sulaa vaikkapa kannen alla.
Aloita hampurilaisten kokoaminen. Paahda sämpylät grillissä tai esimerkiksi leivänpaahtimessa ja aseta pohjalle pari lehteä jääsalaattia. Salaatin päälle chilimajoneesia, pihvi, sinappia ja sitten tomaattia. Tomaatin päälle pekonia, (valutettua) punasipulia ja lopuksi ketsupilla voideltu kansi. Kaunis, värikäs ja miedosti omenainen BBQ-burgeri on valmis.