Ainesosat

NELJÄLLE
1 l kasvislientä (1 l vettä + 2 kasvisliemikuutiota)
200 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskijaa
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
150 g viipaloitua kylmäsavulohifileetä
2–3 rkl sitruunanmehua
Ruismurusalaatti:
4 viipaletta Ruispaloja
2 rkl voita
1 rkl öljyä
ripaus mustapippuria
1 ruukku villirucolaa
1 ruukku basilikaa
1 tl sormisuolaa

Ohje:

Mittaa kattilaan kasvisliemi, paloiteltu sulatejuusto ja kasvissuikaleet. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia.

Kuutioi kylmäsavulohifileesiivut ja lisää keiton joukkoon. Purista joukkoon sitruunan mehu. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Annostele keittoa lautasille ja nostele päälle ruismurusalaattia.

Ruismurusalaatti:

Leikkaa Ruispalat pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi ja öljy  paistinpannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista 3–4 minuuttia, kunnes kuutiot ovat paistuneet rapeiksi ja hieman ruskistuneet. Mausta ripauksella mustapippuria.

Pese ja kuivaa rucolanlehdet. Sekoita kulhossa leipäkuutiot, rucolanlehdet ja basilika. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Tarjoa kalakeiton pinnalla.