Ainesosat
NELJÄLLE | |
1 l | kasvislientä (1 l vettä + 2 kasvisliemikuutiota) |
200 g | sulatejuustoa, esim. Koskenlaskijaa |
250 g | kasvissuikaleita (pakaste) |
150 g | viipaloitua kylmäsavulohifileetä |
2–3 rkl | sitruunanmehua |
Ruismurusalaatti: | |
4 viipaletta | Ruispaloja |
2 rkl | voita |
1 rkl | öljyä |
ripaus | mustapippuria |
1 ruukku | villirucolaa |
1 ruukku | basilikaa |
1 tl | sormisuolaa |
Ohje:
Mittaa kattilaan kasvisliemi, paloiteltu sulatejuusto ja kasvissuikaleet. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen 10 minuuttia.
Kuutioi kylmäsavulohifileesiivut ja lisää keiton joukkoon. Purista joukkoon sitruunan mehu. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Annostele keittoa lautasille ja nostele päälle ruismurusalaattia.
Ruismurusalaatti:
Leikkaa Ruispalat pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Lisää leipäkuutiot ja paista 3–4 minuuttia, kunnes kuutiot ovat paistuneet rapeiksi ja hieman ruskistuneet. Mausta ripauksella mustapippuria.
Pese ja kuivaa rucolanlehdet. Sekoita kulhossa leipäkuutiot, rucolanlehdet ja basilika. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Tarjoa kalakeiton pinnalla.