Ainesosat
Vaasan Kotiuunin Sydänmunkit | |
Tuorejuusto 200 g | |
Vesi 1/4 dl | |
Kaakaojuomajauhe 2 rkl | |
Sokeri 1 rkl | |
Vaniljasokeri 1 tl |
Ohje:
Sulata Vaasan Kotiuunin sydänmunkit ja ota ne huoneenlämpöön noin 30 min ennen koristelua. Pilko laakeaan astiaan maitosuklaa ja sulata varoen mikrossa pari minuuttia tai vaihtoehtoisesti vesihauteessa. Voit tarvittaessa sekoittaa välillä suklaata sulatuksen aikana.
Kasta sydänmunkki sulaan suklaaseen siten, että noin puolet munkista kuorruttuu. Ennen kuin suklaa ehtii jähmettyä, lisää ripotteet kuorrutuksen päälle. Kuvassa käytetyt ripotteet: keksit tai pienet vaahtokarkit. Voit myös valmistaa tuorejuustokuorrutteen helposti vatkaamalla tuorejuuston joukkoon vettä 1/4 dl, kaakaojauhetta ja sokeria. Tuorejuustokuorrute säilyttä hyvin muotonsa ja on helppo pursottaa munkin päälle. Varaa ripotteet valmiiksi pieniin kulhoihin ennen koristelua. Kun kuorrute on ehtinyt vähän jähmettyä, voit siirtää munkit tarjoiluastialle.