Ainesosat
4 kpl | Vaasan The BRGR burgerisämpylää |
600 g | karitsan jauhelihaa |
1 1/2 tl | suolaa |
1/2 tl | mustapippuria rouheena |
1 rkl | minttua hienonnettuna |
1 | sitruunankuori raasteena |
1 | kesäkurpitsa |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | sorimisuolaa |
Yrtti-valkosipulimajoneesi: | |
2 dl | majoneesia |
1 dl | tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja ruohosipulia) |
2 | valkosipulinkynttä |
Manteli-fetamuru: | |
1 dl | kokonaisia manteleita |
150 g | fetajuustoa |
2 tl | sitruunamehua |
1 dl | oliiviöljyä |
1/4 tl | mustapippuria rouheena |
Ohje:
Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Hienonna minttu, pese ja raasta sitruunankuori jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta 4 hieman sämpylän halkaisijaa isompaa pihviä ja jätä huoneen lämpöön odottamaan kypsennystä.
Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Pyörittele viipaleet oliiviöljyssä ja ripottele joukkoon sormisuolaa.
Hienonna majoneesin joukkoon yrtit ja valkosipuli.
Rouhi mantelit veistellä. Murustele feta ja lisää manteleiden joukkoon yhdessä sitruunamehun, oliiviöljyn ja mustapippurin kanssa. Kääntele sekaisin, että maut tasoittuvat.
Grillaa tai paista karitsapihvejä noin 1,5 minuuttia molemmin puolin. Lisää kesäkurpitsaviipaleet kypsennyksen loppupuolella pihvien ympärille ja anna paistua noin 1/2 minuuttia molemmin puolin.
Kuumenna sämpylät grillissä tai paistinpannulla.
Kokoa hampurilaiset: luskoi majoneesia sämpylälle ja kokoa muut täytteet seuraavassa järjestyksessä: pihvi, kesäkurpitsaa, manteli-fetamurua ja lopuksi kansi jonka sisäpuolelle on lusikoitu majoneesia.