Ainesosat
8 siivua | Vaasan Piimälimppua |
1,5 dl | kauramaitoa |
1/2 dl | vahvaa kahvia |
2 | kananmunaa |
1 rkl | vaniljasokeria |
1/2 rkl | kanelia |
voita paistamiseen | |
Appelsiini mascarpone: | |
200 g | mascarpone juustoa |
1 dl | tomusokeria |
1 | luomu appelsiini |
Ohje:
Aloita mascarponesta. Sekoita mascarpone ja tomusokeri sileäksi käsivispilällä. Raasta appelsiini kuoret mascarponeen ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita maito, kahvi, kananmunat, vaniljasokeri ja kaneli tasaiseksi. Kasta leipäviipaleet munamaidossa, jos käytät kuivempaa leipää, anna viipaleiden muhia hetken pidempään. Ruskista voi pannulla vaaleanruskeaksi. Paista leipäviipaleet kauniin ruskeiksi kummaltakin puolelta.
Tarjoile leivät mascarponen kanssa. Mascarpone sulaa nopeasti lämpimällä leivällä, joten tarjoile köyhät ritarit heti!