Ainesosat
Nakkihodarit | |
noin 10 | annosta |
1 pussi | Vaasan Mini Hot Dog -sämpylöitä |
Nektariinisalsa: | |
2 | nektariinia |
2 | tomaattia |
6 | mansikkaa |
1 | kevätsipuli |
½ dl | makeaa chilikastiketta |
10 | mintunlehteä |
Lisäksi: | |
10 | nakkia |
4 | avokadoa viipaloituna |
1 tlk | majoneesia |
2 dl | paahdettua sipulia |
2 dl | juustoraastetta |
Katkarapuhodarit: | |
1 ps | Vaasan Mini Hot Dog sämpylöitä |
3 ps (à 180 g) | katkarapuja |
2 dl | majoneesia |
¼ tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
1 rkl | sitruunanmehua |
1 dl | hienonnettuja yrttejä |
2 | sitruunaa lohkoina |
Ohje:
Aloita nektariinisalsa:
Kuutioi nektariinien hedelmäliha pieniksi paloiksi ja halkaise tomaatit, poista niistä siemenet ja kuutioi ne.
Lohko mansikat ja hienonna kevätsipuli. Sekoita nektariinit, tomaatit, mansikat, kevätsipulit ja makea chilikastike keskenään. Lisää hienonnetut mintunlehdet. Anna tekeytyä muiden valmisteluiden ajan.
Valmista sitten katkaraputahna: Valuta sulaneet katkaravut hyvin. Sekoita rapuihin majoneesi, mausteet, sitruunanmehu ja puolet hienonnetuista yrteistä.
Höyrytä nakit kuumiksi vähässä vedessä kattilassa. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Viipaloi hedelmälihat.
Paahda sämpylöiden leikkauspinnat rapeiksi. Nosta kaikki ainekset tarjolle, niin ruokailijat voivat koota hodarinsa itse.