Ainesosat
1 pss / 3 kpl | Vaasan Sub Sandwich -leipää |
300 g | naudan jauhelihaa tai vegeproteiinia |
1/2 tl | suolaa |
2 rkl | seesamiöljyä |
1 rkl | soijaa |
1 rkl | riisiviinietikkaa |
1 tl | sokeria |
2 rkl | seesaminsiemeniä |
3 | kevätsipulia |
2 | avokadoa |
6 viipaletta | (valkoista) cheddarjuustoa |
1/2 ruukkua | korianteria |
1 | limetti lohkoina |
SOIJAMAJONEESI: | |
2 rkl | soijaa |
1,5 dl | majoneesia |
Ohje:
Paista jauhelihaa kuumalla pannulla noin 5 minuuttia tai kunnes se on kunnolla ruskistunut. Rasvaa ei tarvitse lisätä, lihan oma rasva riittää. Kun paistoaikaa on jäljellä noin 1 min lisää suola, seesamiöljy, soija, riisiviinietikka, sokeri ja seesaminsiemenet joukkoon ja sekoita. Siirrä pannu syrjään liedeltä.
Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi. Halkaise sitten avokadot, poista niistä siemen ja koverra puolikkaista hedelmäliha kokonaisena ulos ja leikkaa sitten avokadonpuolikkaat viipaleiksi.
Sekoita soija majoneesin joukkoon.
Avaa sämpylät niin, että saranapuoli pysyy ehjänä ja voitele sisäpinnat soijamajoneesilla. Jos majoneesia jää yli, sen voi tarjoilla leipien kanssa. Jaa juustoviipaleet sekä jauhelihatäyte pohjalle. Lämmitä sämpylöitä 220-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Sujauta kuumien sämpylöiden väliin vielä kevätsipulia, avokadoviipaleita ja korianterin oksia. Tarjoa limettilohkojen kanssa.