Ainesosat
5 viipaletta | Vaasan Ohut Kauraherkku |
400g | naudan pastijauhelihaa |
1 kpl | pieni salottisipuli |
1/2 puntti | ruohosipulia |
suolaa | |
pippuria | |
Jyväsinappimajoneesi | |
2 rkl | jyvädijonia |
2 dl | majoneesia |
2 rkl | hunajaa |
Ohje:
Tartar: Leikkaa sipuli ja ruohosipuli todella pieneksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta ja maistele kokonaisuus.
Sinappimajoneesi: Sekoita kaikki majoneesin ainekset keskenään hyvin ja laita pieneen pulloon, jonka avulla leipien koristelu on helpompaa.
Käytä koristeluun ohuita retiisiviipaleita, timjamin kukintoja tai villiyrttejä sekä ohuelti höylättyä hyvin kypsynyttä juustoa – tähän voi käyttää myös kuivuneet juustonkannat.