Ainesosat
Hampurilaispihvit | |
600 g | hieman karkeaksi jauhettua paistijauhelihaa (rasvapitoisuus mielellään n. 20 %) |
mustapippuria myllystä | |
vähän sormisuolaa | |
Chilimajoneesi | |
1 dl | majoneesia |
2 rkl | chilikastiketta |
tai valmismajoneesi: | |
1,2 dl | Saarioisten Spicy Chilimajoneesi |
Tarjoiluun | |
4 kpl | Vaasan Hampurilaissämpylöitä |
15–20 kpl | kirsikkatomaatteja |
50 g | suikaloitua jäävuorisalaattia |
50 g | paistettua punasipulia |
4 viipaletta | kypsytettyä cheddarjuustoa |
Ohje:
Sekoita pihvien ainekset keskenään ja muotoile 4 kpl hampurilaispihviä. Sekoita majoneesi ja chilikastike. Paista tai grillaa hampurilaispihvit. Laita cheddarjuustoviipaleet pihvien päälle paiston/grillauksen loppuvaiheessa, niin että juusto sulaa. Suikaloi jäävuorisalaatti, paahda kirsikkatomaatit ja paista sipulit. Grillaa tai paahda sämpylät ennen hampurilaisten rakentamista ja tarjoilua.