Ainesosat
16 viipaletta | Vaasan Isopaahto -leipää |
Kinkkutäyte: | |
200 g | palvikinkkua |
1 dl | periljaa hienonnettuna |
0,5 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
1 kpl | maustekurkku |
300 g | tuorejuustoa |
200 g | ranskankermaa |
mustapippuria | |
Maksamakkaratäyte: | |
150 g | maksamakkaraa |
100 g | tuorejuustoa |
Kostutus: | |
2 dl | maitoa |
Kuorrutus: | |
200 g | tuorejuustoa |
1 dl | kermaa |
Koristeluun: | |
retiisejä | |
kinkkusiivuja | |
cornichon pikkukurkkuja | |
syötäviä kukkia |
Ohje:
Kinkkutäyte: Hienonna kinkku, persilja, ruohosipuli ja maustekurkku. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ranskankerma. Mausta mustapippurilla.
Maksamakkaratäyte: Sekoita maksamakkara ja tuorejuusto keskenään.
Vuoraa pyöreä kakkuvuoka (Ø 20-22 cm) kelmulla siten, että kelmua jää vuoan reunojen yli. Leikkaa paahtoleivistä reunat ja asettele vuoan pohjalle leipäviipaleita. Täytä aukot pienemmillä leipäpaloilla niin, että vuoan pohja peittyy kokonaan. Kostuta leivät maidolla.
Levitä leipien päälle noin puolet kinkkutäytteestä. Asettele päälle toinen leipäkerros ja kostuta maidolla. Levitä toisen leipäkerroksen päälle maksamakkaratäyte ja peitä leipäkerroksella. Kostuta leipäkerros ja levitä pinnalle loput kinkkutäytteestä ja nosta päälle vielä yksi kerros leipää. Kostuta päällimmäinen leipäkerros ja peitä kelmulla. Nosta jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää kerma ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Nosta kakku vuoasta ja poista kelmu.
Asettele kakku tarjoiluvadille. Levitä tuorejuustokuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele kakku esimerkiksi kinkkusiivuilla, pikkukurkuilla, retiiseillä ja syötävillä kukilla.