Ainesosat
4 kpl | Vaasan Soft Dog -sämpylää |
4 kpl | Merques tuoremakkaraa |
Silputtua kevätsipulia | |
Etikkakurkut: | |
2 | avomaankurkkua |
1 rkl | hakattua tilliä |
1.2.3. liemi: | |
1 dl | väkiviinaetikka |
2 dl | sokeria |
3 dl | vettä |
Piparjuurituorejuusto: | |
200g | tuorejuustoa |
1 rkl | raastettua piparjuurta |
mustapippuria | |
suolaa | |
Ohje:
Kiehauta (1.2.3. liemi) ainekset kattilassa ja nosta jäähtymään.
Viipaloi kurkut pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Laita kurkut kannelliseen purkkiin. Lisää etikkaliemi ja tilli. Laita kansi kiinni ja ravista. Anna maustua vähintään 1/2 tuntia.
Sekoita piparjuurituorejuusto -ainekset keskenään.
Kasaamisohje:
Levitä piparjuurituorejuusto sämpylän molemmille sisäpuolille ja aseta keskelle nakki tai makkara. Laita päälle pari viipaletta etikkakurkkuja ja koristele silputulla ruohosipulilla!